bugün

entry'ler (145)

ankara da uygun fiyata otel pansiyon tavsiyeleri

ulus tarafında uygun oteller var ama fuhuş için de kullanılıyor rahat edemeyebilirsiniz. sıhhıye tarafında ki otellerin fiyatları oradan biraz yüksektir.

kendi ülkesinde tatil yapamayan türk vatandaşı

anlaşılan bu sene yine fındık toplamaya gideceğiz. daha da yorgun işe geri döneceğiz. fındık para etse yine de iyi derdik ama nerde.

fakirlik belirten eylemler

liseye giderken okul çıkışı kızlı erkekli parkta oturuyorduk. sonra evlere gitmek için ayrıldık. ben iki kız arkadaşla yürümeye başladım. yolumuz üstünde pastane vardı oturalım mı bişeyler yer içeriz dediler. cebimde her zaman ki gibi beş kuruş para yoktu. dedim siz oturun benim ev de işim var. ısrar ettiler ama durmadım tabi yürüyerek eve gittim. 16-17 yıldır aklımda kalmış bir anıdır.

en seksi erkek burcu

özellikle sapyoseksüel kadınlar için '' kova '' burcu erkeğidir. bedeni seksi kendi mal olanları tercih edenlere de mutluluklar dilerim.

samsunlu bir yazarı yemek götürmek

bahtiyar ? sen misin ?

yokluk ne hale getirmiş seni. buralardan mı kız avına düşmüşsün. üzüldüm.

edit : ifşa olduktan sonra niye resmini kaldırdın.

otomatik portakal

iyilik içten gelir. iyilik bir seçimdir. Bir insan seçemezse, insanlıktan çıkar..

egitimci

tüccar değilim ben eğitimciyim. en sevdiğim repliktir. kendime çizdiğim yoldur.

şiir

Sana bir şiirler olmuş sevgilim.

Yüzün-gözün söz içinde.

Hangi imla kitabına baksam,

“ben” den ayrı yazılıyorsun.

kahraman tazeoğlu

nedense 80-90-00 li yıllardan sonra çıkan yazarları okuyamıyorum. yabancı yazarları saymazsak okuduklarımın geneli cumhuriyet dönemi türk edebiyatı. bu adamın hiç bir kitabını okumadım, merakta etmedim açıkçası.

aslında kitaplar bizi seçiyor

kendi kendime düşündüğümde vardığım kanı.

kitaplar arasında gezerken hepsine eliniz gidiyor mu? tabi ki gitmiyor. elinizin gittiği kitaplar sizi çağırdığı için onlara uzanıyorsunuz. sizi seçeni de alıyorsunuz.

bazı insanlar neden kitap okumaz. çünkü nasıl bir çöp olduklarını kitaplar bizden iyi bildikleri için onları çağırmaz.

kidega

nedendir bilmem ama internetten kitap alışverişi yapmayı sevmiyorum. illa o kitabı alıp kurcalamam lazım, sanki ben kitabı değil de kitap beni seçiyor gibi.

insanlığa bir söz bırakın

sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz..

ahmet batman

Belki bir kitabın aynı sayfasında ağlamışızdır. işte bu haberimiz olmadığı halde dünyanın en güzel karşılaşması olabilir..

erkekler neye aşık olur

aşk bir satranç olayı değil arkadaşlar. mantığı da yok açıkçası şöyle şöyle olursa aşık olurum yok böyle olursa olmam demeyin. en imkansız insana en imkansız zaman da aşık olabilirsiniz. ya da en olur dediğinize sonradan bakmayabilirsiniz. insanları gözümüzde çok büyüttüğümüzde oluşuyor aşk denen meret.

20 li yaşlarımın başında aşkı dibine kadar yaşamıştım karşılığı yoktu ve saçlarımın yarısı üzüntüden döküldü, avuç avuç elime geliyordu. yemek yiyemiyordum öğürme hissi geliyordu, garip bir olaydı kısacası. sonralardan geçti bir hastalık gibiydi diyebilirim. çünkü malum şahsı gördüm ve eskisi gibi hissetmediğimi fark ettim. sonradan bikaç kere daha denk geldik ve anladım ki kimse unutulmaz değil. zaman en güzel ilaç ve unutmak en büyük nimettir.

bir ilişkinin temeli sevgi ve saygıdır bence. bunlar varsa ömürlüktür. aşk heyecanlanmaktır ve her heyecanın bir alışma ya da geçme dönemi olur.

sevgiyle kalın.

uludağ sözlükçülere yazar önerileri

Scott Lynch

son dönemin yaratıcı fantastik kitap yazarlarından, bu tarzı sevenler keyifle okuyabilir.

uludağ sözlükçülere yazar önerileri

Türk edebiyatında cumhuriyet dönemi kitaplarını öneririm.

Sabahattin Ali, Sait Faik Abasıyanık, Orhan Kemal, Yaşar kemal favori yazarlarım. lütfen en az bir kitaplarını okuyun.

stajın ilk günü

fen lisesine göndermişlerdi. öğrencilerin hepsinin gözünden ateş fışkırıyordu. normal lise ve ortalama bir üniversite mezunu olarak bu kadar IQ su yüksek ortamda hiç bulunmamıştım. branşım olmamasına rağmen kimya hocası ile derse girdim. öğretmen yaprak testi dağıtması için bir öğrenciye verdi çocuklar da bizi yoklayacak ya, yeni hocalarımıza da vereyim diye sordu. öğretmen de onlardan tabi ''olur'' dedi. en son lise de kimya dersi görmüşüm çocuk gelip soru için başıma dikilse rezil olacağım. yanıma geldi dedim ki ben o işleri çok eskiden hallettim bak burdayım boşuna bırakma sen çöz.

sonraki ders okulda ortak matematik sınavı varmış. bizi de gözetmen olarak çocukların başına koydular. hayatımda ilk defa bir sınıftaki tüm öğrencilerin kafalarını hiç kaldırmadan matematik çözdüğünü gördüm. biz kopya alabilmek için sağı solu keserdik.

gün geldi devran döndü öğretmen oldum. işimi severek yapıyorum. zamanında çakallık yapmış bir öğrenci olarak, öğrencilerim bana çakallıklarını yutturamıyor.

hepsini seviyorum ve ülkemiz için vatansever güzel gençler yetiştirmeye devam.

evliya çelebi

idolümdür kendileri, henüz 50-60 arası farklı şehir gezdim ama daha da arttıracağım inşallah.

kuru fasulye pilav cacık üçlüsü

bir mucize olsa ve iftarda karşıma gelse keşke.

sabahattin ali ve güzel tespiti

Sabahattin ali' nin Kuyucaklı yusuf isimli romanından çok beğendiğim kısa bir bölüm (m.e.b 'in yüz temel eseri içinde yer alır)

Kapalı büyüyen ve bu şekilde bütün ta­bii arzu ve ihtiyaçlarını içinde hapsetmeye mecbur o­lan genç kız, gayet tabii olarak, sinirli ve manen bo­zuk bir mahluktu. Anası onu gezmeye götürürken bir saat saçlarını düzeltmeye uğraştığı halde, ne anasının, ne babasının aklına bu kafanın içi ile de bir parça meşgul olmak düşüncesi gelmemişti. Onlar işportaya konan bir elma gibi onu süsleyip temizlemişler, par­latmışlar, sonra yağlı bir müşteriye okutmuşlardı. Kız yetiştirmekten de gaye bu değil miydi?
Hakikaten, gece saat on ikiye kadar tavla ve çene attıktan sonra ciddi bir tavır alarak eve gelen ve ya­takta beyaz, tombul bir vücut arayan birçok kocalar için bu çeşit karılar birebirdi. Fakat Salahattin Bey gibi aklınca «bir aile yuvası kurmak!» isteyenler, iş­lerin bu şekli alıverdiğini, çok gafillik ettiklerini gö­rünce büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlardı.
Salahattin Bey neler yapmamıştı! Eline geçirebil­ diği ve Şahindenin anlayacağını tahmin ettiği kitapları getirir, onun fikrini yükseltmek isterdi. Fakat bu­nun ilk tezahürleri, karısının manasız ve lüzumsuz yerlerde lügat kullanması olurdu, Salahattin bunları düzeltmek istedi mi, karısının «gururu» yara­lanır ve derhal kızılca kıyamet kopardı.